Polévka fazolová s klobásou

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
352 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
8 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
12 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zeleninu s cibulí rozkrájíme na malé kostky, zpěníme na sádle, posypeme moukou a osmahneme.
  • 2
    Poté vše zalijeme vývarem, přisypeme brambory nakrájené také na malé kostky a vaříme doměkka.
  • 3
    Polovinu fazolí v tomatě rozmixujeme, přidáme k zelenině i s protlakem a krátce povaříme. Druhou polovinu celých fazolí v polévce pouze přihřejeme.
  • 4
    Mezitím na pánvi na sucho osmahneme klobásu nakrájenou na kolečka.
  • 5
    Polévku podáváme v hlubokých talířích nebo polévkových miskách, kdy do každé porce nasypeme trochu osmahnutých koleček klobásy s jemně nasekanými natěmi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.