Polévka fazolová s klobásou
65 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 100gramůPetržel kořen
- 1lžíceSádlo škvařené
- 1litrVývar zeleninový
- 1kusBrambory
- 1špetkaSůl
- 250gramůFazole bílé
- 100gramůCeler bulvový
- 1lžícePetržel - nať
- 1kusCibule - nať
- 100gramůMrkev kořen
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
352 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
8 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
12 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Zeleninu s cibulí rozkrájíme na malé kostky, zpěníme na sádle, posypeme moukou a osmahneme.
- 2Poté vše zalijeme vývarem, přisypeme brambory nakrájené také na malé kostky a vaříme doměkka.
- 3Polovinu fazolí v tomatě rozmixujeme, přidáme k zelenině i s protlakem a krátce povaříme. Druhou polovinu celých fazolí v polévce pouze přihřejeme.
- 4Mezitím na pánvi na sucho osmahneme klobásu nakrájenou na kolečka.
- 5Polévku podáváme v hlubokých talířích nebo polévkových miskách, kdy do každé porce nasypeme trochu osmahnutých koleček klobásy s jemně nasekanými natěmi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.