Polévka fazolová s uzeným masem

90 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
242 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
7 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Fazole omyjeme, přes noc namočíme do studené vody. Druhý den fazole v téže vodě uvaříme. V době vaření k nim přidáme česnek a dvě na kousky nakrájené cibule.
  • 2
    Uzená žebra uvaříme do měkka zvlášť. Po uvaření maso z kostí obereme a nakrájíme na kousky.
  • 3
    Na větší pánvi osmažíme očištěnou a na kolečka nakrájenou mrkev s petrželí. Přidáme na kostičky pokrájené brambory a třetí cibuli a vše dusíme. Občas vše zamícháme tak, abychom zeleninu nerozbili a zůstala celá. Jakmile směs bude dušená, zaprášíme ji sladkou paprikou.
  • 4
    K již hotovým fazolím přidáme pokrájené maso ze žebírek i s vývarem, podušenou zeleninu a vše dovaříme.
  • 5
    Dle chuti přidáme pálivé papričky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 13. 3. 2016
Polévka fazolová s uzeným masem
Mletou papriku jsem nechala zpěnit v oleji při osmahnutí kořenové zaleniny. Zastříkla jsem vodou a přidala cibuli a brambory. Papriku nechávám vždy rozvonět a pustit barvu v tuku.
Anonymní uživatel
ne 13. 3. 2016
Polévka fazolová s uzeným masem
Spíš vařím zahuštěné polévky, ale tato nám chutnala. Místo žebírek jsem jen použila jiné uzené maso, pokud bych měla žebra, asi bych jich dala trochu více. Dávám palec nahoru. 🙂