Polévka fazolová se slaninou a česnekem
25 min.
Ingredience
- 225gramůSlanina vepřová
- 1kusMrkev kořen
- 1kusCibule
- 1lžíceOlej olivový
- 7decilitrůVývar zeleninový
- 200gramůRajčata
- 1lžíceTymián čerstvý
- 400gramůFazole bílé
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůSýr Čedar
- 1kusCeler - nať
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
860 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
41 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do rozpálené pánve vložíme dva plátky pokrájené slaniny a smažíme 4 minuty, dokud slanina nepustí tuk a nepropeče se. Poté dáme na talíř a necháme vychladnout.
- 2Do velkého hrnce dáme nakrájenou mrkev, celer, cibuli a olej. Smažíme 4 minuty. Nakrájíme zbývající slaninu a s česnekem ji přidáme do hrnce. Zakryjeme pokličkou a vaříme 2 minuty. Přidáme nakrájená rajčata, vývar, uvařené fazole, tymián a rajčatový protlak. Zakryjeme pokličkou a vaříme 8 minut. Dle chuti osolíme, opepříme a servírujeme. Každou porci posypeme křupavou slaninou a strouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.