Polévka Fermière
100 min.
Ingredience
- 120gramůCeler bulvový
- 120gramůPetržel kořen
- 120gramůKarotka
- 1kusPórek
- 120gramůZelí hlávkové bílé
- 80gramůSádlo škvařené
- 3krajíceChléb samožitný
- 125mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1,5litryVývar z hovězích kostí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
316 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
25 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozpustíme 40 g sádla. Očištěnou zeleninu jemně nakrájíme a na rozpuštěném sádle osmahneme. Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme, přivedeme k varu, plamen stáhneme a na mírném ohni vaříme jednu hodinu.
- 2Z krajíců chleba odřízneme kůrky, chléb nakrájíme na malé kostky a osmažíme na 40 g sádla.
- 3Polévku zjemníme smetanou a servírujeme se zvlášť podávaným opečeným chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.