Polévka francouzského cibuláře

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
133 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
4 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. V hrnci rozehřejeme olej vsypeme brambory, cibuli a 2 minuty mícháme. Poté přidáme mouku, zalijeme menším množstvím vývaru a zvolna mícháme asi 5 minut. Přidáme cukr, zalijeme zbytkem vývaru a na mírném ohni za občasného míchání pozvolna provaříme. Po dovaření kousky brambor ještě rozmačkáme vidličkou a promícháme.
  • 2
    Hotovou polévku dochutíme solí a pepřem. Naléváme do nahřátých talířů a zdobíme strouhaným sýrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.