Polévka francouzského cibuláře
40 min.
Ingredience
- 1kilogramCibule
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 2lžičkyCukr krupice
- 20gramůBrambory
- 1,8litryHovězí vývar základní
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 100gramůSýr Eidam cihla 30%
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
133 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
4 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. V hrnci rozehřejeme olej vsypeme brambory, cibuli a 2 minuty mícháme. Poté přidáme mouku, zalijeme menším množstvím vývaru a zvolna mícháme asi 5 minut. Přidáme cukr, zalijeme zbytkem vývaru a na mírném ohni za občasného míchání pozvolna provaříme. Po dovaření kousky brambor ještě rozmačkáme vidličkou a promícháme.
- 2Hotovou polévku dochutíme solí a pepřem. Naléváme do nahřátých talířů a zdobíme strouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.