Polévka Gaspacho
20 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 75gramůPaprika žlutá
- 1špetkaPepř černý mletý
- 75gramůPaprika zelená
- 100gramůOkurka salátová
- 250gramůRajčata
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- 100mililitrůRajčatová šťáva
- 1hrstBazalka
- 100gramůChléb konzumní
- 1stroužekČesnek
- 1špetkaSůl
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 0,5lžíceOcet vinný
- 0,5krajícChléb toastový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
143 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
3 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Oloupaná rajčata, očištěné okurky, papriky a cibuli nakrájíme na malé kostičky. Část oddělíme a použijeme jako vložku do polévky. Do větší části zeleniny přidáme česnek, rajčatový protlak, vinný ocet, olivový olej, rajčatovou šťávu,sůl, pepř a namočený toastový chléb a vše důkladně rozmixujeme. Do rozmixované polévky přidáme zbylou zeleninu a dáme na 2 hodiny chladit do lednice.
- 2Vychladlou polévku podáváme ozdobenou bazalkou a pečenými krutonky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.