Polévka gazpacho
390 min.
Ingredience
- 0,5kusOkurka salátová
- 0,5kusPaprika zelená
- 500gramůRajčata
- 0,5kusCibule
- 3lžíceOlej olivový
- 2lžíceOcet vinný
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 4,5decilitryRajčatová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
119 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
5 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Do velké mísy nakrájíme okurku na větší kousky a pokrájenou zelenou papriku. Do mixéru dáme rajčata, česnek, cibuli, olej, vinný ocet, citronovou šťávu a rajčatový protlak. Vše umixujeme do hladka. Přidáme umixovanou směs do mísy, vše promícháme, přidáme rajčatovou šťávu, vše promícháme.
- 2Dle chuti osolíme a opepříme, mísu přikryjeme a necháme v lednici nejméně 6 hodin vychladit.
- 3Do misek připravíme nakrájenou zelenou papriku, kroužky cibule a česnekové smažené kostičky chleba. Nabereme vychlazenou polévku a podáváme s připravenými miskami papriky, cibule a kostičkami.
- 4Polévka se podává vychlazená.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.