Polévka Germini

11 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
603 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
31 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Šťovíkové listy přebereme, povadlé vyhodíme, zbylé posekáme najemno. V hrnci rozpustíme máslo a přisypeme listy šťovíku. Jenom lehce promícháme a ihned zalijeme horkým vývarem, povaříme 1 minutu a stáhneme z ohně. Ochutíme pepřem a solí.
  • 2
    Do misky nalijeme smetanu, přidáme žloutky a metlou dobře rozšleháme. Pomalu vlijeme do polévky a promícháme. Polévka může být horká, ale nesmí se vařit. Nakonec vmícháme 2 lžíce másla.
  • 3
    Podáváme v polévkové míse s bílým pečivem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.