Polévka Germini
11 min.
Ingredience
- 200gramůŠťovík
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
- 300gramůChléb pšeničný (bílý)
- 1litrVývar drůbeží
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
603 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
31 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Šťovíkové listy přebereme, povadlé vyhodíme, zbylé posekáme najemno. V hrnci rozpustíme máslo a přisypeme listy šťovíku. Jenom lehce promícháme a ihned zalijeme horkým vývarem, povaříme 1 minutu a stáhneme z ohně. Ochutíme pepřem a solí.
- 2Do misky nalijeme smetanu, přidáme žloutky a metlou dobře rozšleháme. Pomalu vlijeme do polévky a promícháme. Polévka může být horká, ale nesmí se vařit. Nakonec vmícháme 2 lžíce másla.
- 3Podáváme v polévkové míse s bílým pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.