Polévka Grand mère

140 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
325 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
20 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pórek očistíme, dobře umyjeme pod studenou tekoucí vodou a nakrájíme na tenká kolečka, oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky, kapustu na jemné proužky a oloupaný tuřín nastrouháme na hrubším struhadle. Připravenou zeleninu vložíme do hrnce s 2 lžícemi rozehřátého másla a na mírném ohni za občasného zamíchání vše lehce osmahneme.
  • 2
    Zalijeme vývarem a mlékem, osolíme, opepříme a na mírném ohni vaříme 1 hodinu.
  • 3
    Špenátové listy dobře opereme, osušíme a podusíme na 1 lžíci másla.
  • 4
    Brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka a spolu s podušeným špenátem přidáme do polévky. Společně povaříme ještě půl hodiny, zjemníme smetanou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.