Polévka Grand mère
140 min.
Ingredience
- 1kusPórek
- 1kusCibule
- 120gramůKapusta hlávková
- 120gramůTuřín
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 0,75litrVývar z hovězích kostí
- 0,75litrMléko plnotučné
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 200gramůŠpenát listový čerstvý
- 3kusyBrambory
- 125mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
325 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
20 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Pórek očistíme, dobře umyjeme pod studenou tekoucí vodou a nakrájíme na tenká kolečka, oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky, kapustu na jemné proužky a oloupaný tuřín nastrouháme na hrubším struhadle. Připravenou zeleninu vložíme do hrnce s 2 lžícemi rozehřátého másla a na mírném ohni za občasného zamíchání vše lehce osmahneme.
- 2Zalijeme vývarem a mlékem, osolíme, opepříme a na mírném ohni vaříme 1 hodinu.
- 3Špenátové listy dobře opereme, osušíme a podusíme na 1 lžíci másla.
- 4Brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka a spolu s podušeným špenátem přidáme do polévky. Společně povaříme ještě půl hodiny, zjemníme smetanou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.