Polévka gulášová
120 min.
Ingredience
- 1lžíceSádlo škvařené
- 1špetkaKmín celý
- 500gramůHovězí kližka
- 2kusyBrambory
- 1kusCibule
- 1,5lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1litrHovězí vývar základní
- 1špetkaSůl
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
179 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
7 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
716 mg
Postup přípravy
- 1Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, poté přidáme očištěné maso nakrájené na malé kousky, vše osmahneme a jakmile se vyduší šťáva, přidáme hladkou mouku a vše zasmahneme. Kromě papriky přidáme všechno koření, promícháme a zalijeme vývarem tolik, aby bylo maso ponořené. Vše pak dusíme téměř do měkka.
- 2Na drobno nakrájené brambory přidáme k měknoucímu masu, dolijeme vývar dle potřeby a dovaříme.
- 3Papriku rozmíchanou v trošce sádla přidáme až na úplný závěr.
- 4Polévku podáváme s pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.