Polévka hlubockých rybářů

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
618 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
32 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
1 g
Cukr
243 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rybí vnitřnosti (mlíčí a jikry) omyjeme, z hlavy odstraníme žábry a vaříme každé zvlášť ve slané vodě asi 10 minut.
  • 2
    Po uvaření hlavu vyjmeme a obereme maso, které nakrájíme na drobné kousky a přidáme do rozmíchaných vařených vnitřností.
  • 3
    Očištěnou a omytou zeleninu nakrájíme na nudličky nebo nastrouháme a dáme vařit do trošky vývaru.
  • 4
    Připravíme si z mouky a sádla jíšku, aby měla narůžovělou barvu a zalijeme ji prochladlým vývarem. Ochutíme pepřem a muškátovým květem, důkladně rozmícháme a necháme provařit.
  • 5
    V průběhu vaření si zvlášť uvaříme sušené houby, které pak najemno nasekáme a nalijeme i s vývarem z hub do provařené polévky, kterou jsme přecedili přes jemný cedník.
  • 6
    Do polévky zamícháme vařenou zeleninu, vnitřnosti s masem z hlavy, přilijeme rybí vývar a přidáme lžíci mléka. Necháme přejít varem.
  • 7
    Rozšleháme ve smetaně žloutek a vlijeme jej do polévky za stálého míchání. Polévku ještě dochutíme, ale již nevaříme.
  • 8
    Přidáme drobně nasekanou petrželku a najemno nakrájenou na másle opraženou housku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.