Polévka houbová
50 min.
Ingredience
- 1kusCitrony
- 0,06litrSmetana 12% (konzumní)
- 200gramůHouby čerstvé
- 10gramůPetržel - nať
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1,25litryHovězí vývar základní
- 0,5kusCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
236 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
15 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
530 mg
Postup přípravy
- 1Na 20g másla osmahneme jemně nakrájenou cibuli a petrželovou nať.
- 2Přidáme na plátky nakrájené hříbky, lišky nebo žampiony a necháme je podusit.
- 3Ze zbylého másla a z mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji polévkou, opepříme a provaříme. Potom do polévky přidáme houby a ještě 10 minut ji vaříme.
- 4Nakonec do polévky vmícháme smetanu a citronovou šťávu.
- 5Hotovou polévku posypeme jemně nasekanou petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 10. 9. 2015
Polévka houbová
Tento recept na houbovou polévku nám sice chutnal, ale asi bych do něho nepřidávala citronovou šťávu. Záleží však na chuti každého z vás, takže pokud se citronová šťáva neosvědčí, tak ji do polévky nedávejte a jestliže vám zachutná, přidejte si ji. Jinak nám polévka chutnala.