Polévka houbová s krupicí
50 min.
Ingredience
- 4kusyBrambory
- 0,25litrVývar zeleninový
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaPšeničná krupice
- 150gramůHouby sušené
- 1lžícePetržel - nať
- 0,5lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
182 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
4 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
4 g
Vápník
471 mg
Postup přípravy
- 1Sušené houby opereme a namočíme do studené vody a necháme nabobtnat.
- 2Jakmile jsou měkké, rozsekáme je na kousky a spolu s usekanými stonky petrželové natě je osmažíme na tuku. Poté přilijeme vodu, osolíme a přidáme drobně nakrájené brambory.
- 3Pokud jsou brambory měkké, za stálého míchání přisypeme krupici a necháme vařit 10 min.
- 4Po odstavení polévky přidáme kousek másla a na drobno nakrájenou petrželovou nať.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.