Polévka houbová s krupicí

50 min.
Česká republika
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
182 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
4 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
4 g
Vápník
471 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené houby opereme a namočíme do studené vody a necháme nabobtnat.
  • 2
    Jakmile jsou měkké, rozsekáme je na kousky a spolu s usekanými stonky petrželové natě je osmažíme na tuku. Poté přilijeme vodu, osolíme a přidáme drobně nakrájené brambory.
  • 3
    Pokud jsou brambory měkké, za stálého míchání přisypeme krupici a necháme vařit 10 min.
  • 4
    Po odstavení polévky přidáme kousek másla a na drobno nakrájenou petrželovou nať.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.