Polévka hrachová
70 min.
Ingredience
- 1špetkaTymián sušený
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 20gramůMáslo čerstvé
- 10gramůPetržel - nať
- 1litrHovězí vývar základní
- 200gramůHrách loupaný
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,25kusCeler bulvový
- 150gramůSlanina vepřová
- 0,5kusBobkový list
- 0,5kusPetržel kořen
- 0,5kusMrkev kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
453 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
22 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
4 g
Cukr
617 mg
Postup přípravy
- 1Hrách přes noc namočíme do 1 1/2l vody. Druhý den přidáme zeleninu, bobkový list a tymián a vaříme doměkka.
- 2Na tuku osmahneme slaninu nakrájenou na kostičky, přidáme jemně nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou a vše osmažíme. Zalijeme polévkou, promícháme a ještě 12-15 minut necháme povařit.
- 3Polévku prolisujeme přes síto, osolíme, okořeníme a přidáme čerstvé máslo.
- 4Nakonec polévku posypeme sekanou petrželovou natí a navrch dáme opečenou a na kostičky nakrájenou slaninu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.