Polévka hrachová s rýží
65 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusPetržel - nať
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 100gramůPetržel kořen
- 100gramůCeler bulvový
- 100gramůRýže loupaná
- 1decilitrMléko polotučné
- 150gramůHrách loupaný
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůMrkev kořen
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
248 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
4 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Nakrájenou cibuli a zeleninu podusíme na části másla, zalijeme do roviny vodou a dusíme. Jakmile bude zelenina měkká, rozmixujeme ji.
- 2Ze zbylého másla a mouky si uděláme tmavší jíšku, zalijeme ji mlékem a vodou a rozmícháme do hladka. Poté k jíšce přidáme prolisovanou zeleninu, rýži a povaříme cca 10 min.
- 3Po odstavení polévku dle chutí dosolíme a posypeme jemně nasekanou petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.