Polévka hrachová s rýží

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
248 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
4 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nakrájenou cibuli a zeleninu podusíme na části másla, zalijeme do roviny vodou a dusíme. Jakmile bude zelenina měkká, rozmixujeme ji.
  • 2
    Ze zbylého másla a mouky si uděláme tmavší jíšku, zalijeme ji mlékem a vodou a rozmícháme do hladka. Poté k jíšce přidáme prolisovanou zeleninu, rýži a povaříme cca 10 min.
  • 3
    Po odstavení polévku dle chutí dosolíme a posypeme jemně nasekanou petrželovou natí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.