Polévka kedlubnová krémová
50 min.
Ingredience
- 1špetkaMuškátový květ
- 2kusyKedlubna
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 10gramůPetržel - nať
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1litrHovězí vývar základní
- 0,5kusCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
204 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
13 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na rozpuštěném másle necháme zpěnit jemně nakrájenou cibuli a oloupané kedlubny nakrájené na kousky. Vše zaprášíme moukou a zalijeme vývarem. Osolíme, opepříme a vaříme doměkka.
- 2Uvařenou zeleninu prolisujeme nebo rozmixujeme, vrátíme ji do polévky a přidáme špetku muškátu.
- 3Nakonec polévku posypeme sekanou petrželovou natí nebo jemně nasekanou čerstvou kedlubnovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.