Polévka krémová z topinamburů

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
339 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
17 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
14 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupeme a pokrájíme topinambury. Dáme je do mísy s vodou a plátky citronu.
  • 2
    Rozpustíme ve velké pánvi máslo, přidáme cibuli, česnek a smažíme 4 minuty, dokud nezmění barvu.
  • 3
    Topinambury necháme okapat a vložíme bez plátků citronů do pánve. Promícháme a smažíme 3 minuty. Přidáme sůl, pepř, vývar, bobkový list, muškátový oříšek a citronovou šťávu, vše přivedeme pomalu do varu. Přikryjeme pánve pokličkou a necháme 30 minut na mírném plameni, aby byla zelenina měkká.
  • 4
    Vyndáme bobkový list a necháme polévku trochu vychladnout, rozmixujeme ji do hladka. Přelijeme do čistého hrnce a uvedeme do varu. Vmícháme smetanu. Polévku prohřejeme, ale již nevaříme. Ozdobíme strouhanou mrkví a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.