Polévka minestrone s pestem
85 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 500mililitrůVíno bílé
- 1kusKedlubna
- 1kusCuketa
- 0,5lžičkaKurkuma
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 450gramůFazole červené sterilované
- 4lžíceOlej olivový
- 1hrstSýr Parmezán
- 2kusyCeler řapíkatý
- 15gramůBazalka
- 3kusyMrkev kořen
- 125gramůTěstoviny konzumní
- 1litrVývar drůbeží
- 2kusyPaprikové lusky čerstvé
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
328 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
6 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do velkého hrnce dáme vývar, rajčata, víno, cibuli, mrkev, kedlubnu, celer a papriku. Přivedeme k varu a 20 minut vaříme na mírném ohni, dokud není zelenina měkká.
- 2Přidáme ostatní suroviny a povaříme 40 minut. Občas zamícháme a vaříme do změknutí.
- 3V kuchyňském robotu smícháme bazalku, česnek a parmazán. Přiléváme olej, až vznikne pasta.
- 4Osolíme, opepříme a podáváme polévku ve velkých miskách.
- 5Do každé misky přidáme lžíci pesta.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.