Polévka miso se zeleninou

70 min.
Japonsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
265 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
11 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme si houby shiitake, které vložíme na nádoby se studenou vodou a necháme 30 minut máčet. Potom scedíme a houby ještě dobře propláchneme proudem studené tekoucí vody. Odstraníme nožičky hub, které by v pokrmu byly příliš tuhé, hlavičky pokrájíme na proužky o síle asi 3 milimetry.
  • 2
    Omyjeme jarní cibulky, nakrájíme na tenká kolečka. Oškrábeme mrkev a pokrájíme na tenké proužky (můžeme krájet i pomocí škrabky). Bambusové výhonky krájíme na tenké plátky o tloušťce cca 2 milimetry a rozměrech přibližně 1 x 2 centimetry.
  • 3
    Připravíme wok, vlijeme olej, rozpálíme, nasypeme na něj pokrájenou zeleninu (mrkev, bambusové výhonky, cibulky) a zprudka opečeme. Potom zalijeme zeleninovým vývarem a necháme vařit 10 minut. Tofu nakrájíme na kostičky o hraně přibližně 1 centimetr, nasypeme je do polévky. Potom přidáme ještě pastu miso a promícháme. Polévku rozdělenou do talířů na ozdobu posypeme nasekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.