Polévka mulligatawny
40 min.
Ingredience
- 2litryVývar zeleninový
- 6kusůRajčata
- 1kusCibule
- 5stroužkůČesnek
- 2lžíceKoriandr mletý
- 1lžičkaKmín římský
- 2lžíceZázvor celý
- 1lžíceCitronová šťáva
- 10kusůKari listy
- 0,25kusSkořice celá
- 0,25lžičkaPískavice řecké seno
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 150mililitrůKokosové mléko
- 0,5kilogramJehněčí maso
- 0,5lžíceMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaKurkuma
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
473 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
25 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
11 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Jehněčí opláchneme pod tekoucí vodou a pokrájíme jej na menší kostičky. V hrnci uvaříme zeleninový vývar a jehněčí do něj vložíme. Vaříme, dokud není jehněčí měkké. Na pánvi opražíme rozemletý koriandr a vývar jím následně ochutíme. Stejně tak do vývaru přidáme kmín, skořici, půlku nakrájené cibule, strouhaný zázvor, česnek, lístky kari, kurkumu, pískavici, rajčata, špetku soli a trochu pepře.
- 2Vše povaříme cca 20 minut. Vývar přecedíme a jehněčí opět vložíme do vývaru. Zalijeme kokosovým mlékem. Na pánvi rozpustíme máslo a na něm osmahneme zbylou nakrájenou cibuli. Když je cibule důkladně osmahlá, vložíme ji do polévky. Polévku pokapeme citronovou šťávou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.