Polévka panádlová
20 min.
Ingredience
- 1litrVývar z hovězích kostí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaMuškátový květ
- 2kusyVejce slepičí
- 4kusyŽemle tuková
- 10gramůPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
331 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
16 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
98 mg
Cukr
270 mg
Postup přípravy
- 1Žemle oloupeme, nakrájíme je na tenké plátky a povaříme je v mléce. Metlou na sníh je šleháme tak, aby se v mléce úplně rozpustily.
- 2Polévku osolíme, opepříme a přidáme špetku muškátu. Potom do polévky zamícháme 2 rozšlehaná vejce, odstavíme ji z ohně a přidáme máslo.
- 3Hotovou polévku posypeme jemně nakrájenou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.