Polévka pastýřská
80 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 3kusyRajčata
- 3kusyBrambory
- 150gramůVepřová plec
- 1lžícePetržel - nať
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
150 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
10 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Drobně nakrájenou cibuli si zpěníme na másle, přidáme nadrobno nakrájené vepřové maso a osmahneme. Maso osolíme, podlijeme a dusíme cca 10 min.
- 2Brambory nakrájené na kostičky přidáme k masu a opět dusíme.
- 3Rajčata spaříme, oloupeme, rozkrájíme a přidáme k ostatnímu.
- 4Polévku dolijeme potřebným množstvím vody a vaříme vše do měkka.
- 5Hotovou polévku posypeme nasekanou petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.