Polévka s bazalkovo-česnekovým pestem

105 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
332 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
11 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Budeme-li vařit ze sušených fazolí, musíme je večer před přípravou jídla namočit do vody a nechat přes noc nabobtnat. Čerstvé fazole namáčení nevyžadují. Omyté fazole vložíme do většího hrnce se studenou vodou. Všechny musí být ponořené ve vodě. Od chvíle, kdy dosáhneme bodu varu, necháme přikryté pokličkou provářet 15 minut. Odstavíme z plotny a vodu slijeme.
  • 2
    Na pánvi necháme rozpustit máslo, do kterého nasypeme všechnu pokrájenou zeleninu, tedy cibuli, cuketu, brambory. Zvýšíme plamen a 5 minut prudce smažíme, než zelenina změkne. Přilijeme studenou vodu, lehce osolíme a zakryjeme pokličkou. 1 hodinu vaříme. Po hodině přidáme těstoviny a ještě povaříme dalších 15 minut.
  • 3
    Mezitím připravíme pesto. Natrháme lístky bazalky a nasypeme je do mixéru. Přidáme k nim čtyři prolisované stroužky česneku. Obojí rozmixujeme, aby pesto bylo zcela hladké. Rajče spaříme vařící vodou a následně ho oloupeme. Rozkrájíme na kostičky, které smícháme s bazalkovo-česnekovým pestem. Dosypeme parmezán a přiléváme olej, přičemž směs stále mícháme. Pesto vložíme do horké polévky teprve v okamžiku, kdy ji budeme podávat na stůl.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.