Polévka s bazalkovo-česnekovým pestem
105 min.
Ingredience
- Na pesto
- 100gramůBazalka
- 1kusRajčata
- 50gramůSýr Parmezán
- 3lžíceOlej olivový
- 4stroužkyČesnek
- Na polévku
- 450gramůFazole Borlotti
- 450gramůFazole Fava
- 1kusCibule
- 450gramůCuketa
- 6kusůBrambory
- 50gramůTěstoviny konzumní
- 3litryVoda pitná
- 5gramůSůl
- 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
332 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
11 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Budeme-li vařit ze sušených fazolí, musíme je večer před přípravou jídla namočit do vody a nechat přes noc nabobtnat. Čerstvé fazole namáčení nevyžadují. Omyté fazole vložíme do většího hrnce se studenou vodou. Všechny musí být ponořené ve vodě. Od chvíle, kdy dosáhneme bodu varu, necháme přikryté pokličkou provářet 15 minut. Odstavíme z plotny a vodu slijeme.
- 2Na pánvi necháme rozpustit máslo, do kterého nasypeme všechnu pokrájenou zeleninu, tedy cibuli, cuketu, brambory. Zvýšíme plamen a 5 minut prudce smažíme, než zelenina změkne. Přilijeme studenou vodu, lehce osolíme a zakryjeme pokličkou. 1 hodinu vaříme. Po hodině přidáme těstoviny a ještě povaříme dalších 15 minut.
- 3Mezitím připravíme pesto. Natrháme lístky bazalky a nasypeme je do mixéru. Přidáme k nim čtyři prolisované stroužky česneku. Obojí rozmixujeme, aby pesto bylo zcela hladké. Rajče spaříme vařící vodou a následně ho oloupeme. Rozkrájíme na kostičky, které smícháme s bazalkovo-česnekovým pestem. Dosypeme parmezán a přiléváme olej, přičemž směs stále mícháme. Pesto vložíme do horké polévky teprve v okamžiku, kdy ji budeme podávat na stůl.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.