Polévka s císařskými nočky
30 min.
Ingredience
- 1litrVývar z hovězích kostí
- 140gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceStrouhanka
- 10gramůPetržel - nať
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 2kusyVejce slepičí
- 4kusyŽemle tuková
- 10gramůPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
612 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
45 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
279 mg
Cukr
554 mg
Postup přípravy
- 1Máslo utřeme do pěny a postupně vmícháme vejce a žloutky. Přidáme namočené a vymačkané žemle, které prolisujeme. Osolíme a přidáme jemně nasekanou petrželku a strouhanku.
- 2Pomocí lžičky vykrajujeme nočky a zaváříme je do vařící osolené vody. Na mírném ohni je vaříme 8-10 minut a potom je ochladíme trochou studené vody.
- 3Hotové nočky vložíme do vařícího hovězího vývaru. Polévku podáváme s nadrobno nakrájenou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.