Polévka s císařskými nočky

30 min.
Rakousko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
612 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
45 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
279 mg
Cukr
554 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo utřeme do pěny a postupně vmícháme vejce a žloutky. Přidáme namočené a vymačkané žemle, které prolisujeme. Osolíme a přidáme jemně nasekanou petrželku a strouhanku.
  • 2
    Pomocí lžičky vykrajujeme nočky a zaváříme je do vařící osolené vody. Na mírném ohni je vaříme 8-10 minut a potom je ochladíme trochou studené vody.
  • 3
    Hotové nočky vložíme do vařícího hovězího vývaru. Polévku podáváme s nadrobno nakrájenou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.