Polévka s cizrnou a těstovinami
95 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2kusyCeler řapíkatý
- 60mililitrůOlej olivový
- 400gramůCizrna
- 200gramůFazole bílé sterilované
- 120mililitrůVoda pitná
- 1500mililitrůVývar zeleninový
- 2kusyRozmarýn čerstvý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200gramůTěstoviny Conchiglie
- 50gramůSýr Parmezán
- 2kusyMrkev kořen
- 150mililitrůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1063 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
35 g
Sacharidy
148 g
Vláknina
29 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Na rozehřátý olej vložíme rozmixovanou nebo na jemno nakrájenou cibuli, mrkev a celer a za stálého míchání smažíme 7 minut.
- 2Poté přimícháme cizrnu a fazole. Zalijeme rajčatovým protlakem a vodou a za stálého míchání vaříme 5 minut.
- 3Přilijeme 475 ml vývaru, přidáme sůl, pepř a jednu snítku rozmarýnu. Uvedeme do varu a pod poklicí necháme vařit při mírné teplotě 60 minut.
- 4Poté dolijem zbylý vývar, přidáme těstoviny a vaříme už bez poklice 7 minut.
- 5Na konec vyjmeme rozmarýn a dle chuti dokořeníme. Polévku můžeme podávat s nastrouhaným parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.