Polévka s houbami a těstovinovou rýží
35 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 315mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 375gramůHouby čerstvé
- 1špetkaSůl
- 90gramůMáslo čerstvé
- 2kusyCibule
- 5hrnkůVývar drůbeží
- 2stroužkyČesnek
- 125gramůTěstovinová rýže
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1045 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
40 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Česnek a cibuli nakrájíme a na rozehřátém másle při nízké teplotě orestujeme. Poté přidáme na tenké plátky nakrájené houby a asi 5min podusíme. Několik plátků hub si odložíme na dozdobení.
- 2Přilijeme kuřecí vývar a několik minut provaříme.
- 3Mezitím uvaříme v osolené vodě těstovinovou rýži al dente a scedíme.
- 4Vývar s houbami necháme trochu vychladnout, rozmixujeme, nalijeme zpět do hrnce, vmícháme těst. rýži a smetanu a prohřejeme.
- 5Dochutíme solí a pepřem. Rozdělíme do misek, dozdobíme zbylými plátky hub a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.