Polévka s hovězím masem a bramborami
70 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej rostlinný
- 230gramůHovězí maso zadní
- 230gramůBrambory
- 2kusyCeler řapíkatý
- 2kusyPórek
- 900mililitrůHovězí vývar základní
- 3kusyBobkový list
- 1kusTymián čerstvý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceSherry brandy
- 20gramůPetržel kudrnka
- 1kusMrkev kořen
- 100gramůKukuřice cukrová nakládaná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
327 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
7 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
8 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Na rozpáleném rostlinném oleji restujeme přibližně 5 minut hovězí maso nakrájené na nudličky. Nezapomeneme míchat, aby se maso nepřichytilo na dno hrnce.
- 2Přidáme rozpůlené brambory, kolečka pórku, kostičky mrkve a celeru. Vše opékáme, pokud je potřeba, podlijeme troškou hovězího vývaru. Po dalších 5 minutách dolijeme zbytek hovězího vývaru a přivedeme k varu.
- 3Jakmile polévka začne vřít, přiklopíme a na mírném ohni vaříme asi 10 minut. Nyní přidáme malé kukuřičky. Několik lístků bobkového listu, petržele, tymián vložíme do polévky v sítku na koření, podobné tomu čajovému, jen větší. Na konci vaření ho snadněji dostaneme ven.
- 4Polévku necháme provařit dalších 20 minut. Jakmile je zelenina měkká, vyndáme sítko s kořením, vmícháme 2 lžíce suchého sherry, sůl a pepř.
- 5Podáváme v nahřátých miskách ozdobené čerstvou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.