Polévka s hovězími žebírky
450 min.
Ingredience
- Koření
- 180gramůCibulka jarní
- 60gramůČesnek
- 36mililitrůOmáčka sójová
- 8gramůSůl
- 1kusVejce slepičí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 600gramůHovězí žebra
- 8litrůVoda pitná
- 200gramůŘedkev
- 1lžičkaTuk
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
570 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
45 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Maso propláchneme pod tekoucí vodou, odstraníme z něj
- 2tuk a šlachy a nakrájíme ho na malé kousky a namočíme ho na 3 dny do studené vody, přičemž vodu každou hodinu vyměníme. Ředkev oloupeme a nastrouháme na nudličky.
- 3Na pánev rozklepneme vejce tak, aby zůstalo kompletní a
- 4necháme ho na rozehřátém tuku ztuhnout. Ztuhlé vejce nakrájíme na kousky do tvaru kosočtverců. Koření smícháme. Do vroucí vody dáme kousky masa a vaříme je 2 minuty. Po této době vodu slijeme a nahradíme čerstvou.
- 5S čerstvou vodou vaříme maso na prudkém ohni 20 minut, poté oheň zmírníme a vaříme 2 hodiny. Po této době přidáme kousky ředkve a kousky cibule a česneku, polévku vaříme další hodinu a průběžně odebíráme z polévky tuk z masa. Po této době vývar odstavíme z ohně, necháme ho mírně zchladit a přecedíme přes utěrku.
- 6Poté vývar dochutíme sójovou omáčkou, pepřem a solí, vrátíme do vývaru kousky masa a krátce povaříme - asi 5 minut na střední teplotě. Polévku vlijeme do misek nebo talířů, ochutíme kořenící omáčkou a ozdobíme vaječnými kosočtverečky. Polévku podáváme teplou s vařenou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.