Polévka s hrachem a zvěřinou
100 min.
Ingredience
- Na dušení hub
- 50gramůHouby sušené
- 100mililitrůVoda pitná
- Na vaření hrachu
- 100mililitrůVoda pitná
- 300gramůHrách loupaný
- Na zvěřinový vývar
- 500gramůKančí plec
- 1lžíceSádlo vepřové škvařené
- 30gramůPaprika mletá sladká
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 500mililitrůHovězí vývar základní
- 2lžičkyMajoránka
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 1lžičkaSůl
- 1kusCibule
- 3stroužkyČesnek
- 2lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
407 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
12 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Hrách necháme namočený přes noc ve vodě, poté ho uvaříme doměkka, scedíme a přepasírujeme. Usušené houby namočíme, poté udusíme, scedíme a pokrájíme. Cibuli nakrájíme najemno, česnek prolisujeme, maso nakrájíme na kostičky.
- 2Na sádle zpěníme cibuli, vmícháme maso a restujeme. Poté přidáme mletou papriku, pepř, promícháme, přilijeme vývar a pomalu vaříme, až je maso měkké.
- 3V silnostěnném hrnci usmažíme z másla a mouky světlou jíšku, zašleháme do ní postupně vývar a povaříme zhruba čtvrt hodiny, vývar občas promícháme od dna, aby se nepřichytil. Do vývaru přidáme česnek, prolisovaný hrách, přilijeme maso s vývarem, houby, sůl a majoránku. Polévku ještě asi lehce provaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.