Polévka s hráškem a sýrem

70 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
490 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
24 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Předem si připravíme zeleninový vývar.
  • 2
    Protože budeme vařit z brambor i se slupkou, musíme je důkladně omýt. Nejlépe kartáčkem na zeleninu.
  • 3
    Použijeme velký polévkový hrnec. V něm na rozpáleném oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, pak přidáme na větší kostky nakrájené brambory i se slupkou.
  • 4
    Po přibližně pěti minutách restování vše zalijeme zeleninovým vývarem, můžeme použít i sušený z kostky.
  • 5
    Zelený hrášek přidáme do vroucí polévky.
  • 6
    Nyní už můžeme hrnec zakrýt pokličkou a vařit na mírném ohni, dokud brambory a hrášek úplně nezměknou.
  • 7
    Polévku dochutíme solí a pepřem.
  • 8
    Polévka bude skvěle chutnat s česnekovými krutony.
  • 9
    Ty připravíme na pánvi, kde rozehřejeme máslo s rozetřeným česnekem a na něm opékáme kostičky bílého pečiva dozlatova.
  • 10
    Polévku servírujeme v nahřátých talířích. Přidáme krutonky a zasypeme parmezánem nebo sýrem podobného typu.
  • 11
    Nakonec ozdobíme snítkou čerstvé petrželky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.