Polévka s hráškem a sýrem
70 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 2lžíceOlej rostlinný
- 180gramůBrambory
- 80gramůSýr Parmezán
- 1špetkaPepř bílý
- 1špetkaSůl
- 1litrVývar zeleninový
- 1stroužekČesnek
- 10gramůPetržel kudrnka
- 80gramůHrášek
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 3plátkyChléb toastový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
490 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
24 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Předem si připravíme zeleninový vývar.
- 2Protože budeme vařit z brambor i se slupkou, musíme je důkladně omýt. Nejlépe kartáčkem na zeleninu.
- 3Použijeme velký polévkový hrnec. V něm na rozpáleném oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, pak přidáme na větší kostky nakrájené brambory i se slupkou.
- 4Po přibližně pěti minutách restování vše zalijeme zeleninovým vývarem, můžeme použít i sušený z kostky.
- 5Zelený hrášek přidáme do vroucí polévky.
- 6Nyní už můžeme hrnec zakrýt pokličkou a vařit na mírném ohni, dokud brambory a hrášek úplně nezměknou.
- 7Polévku dochutíme solí a pepřem.
- 8Polévka bude skvěle chutnat s česnekovými krutony.
- 9Ty připravíme na pánvi, kde rozehřejeme máslo s rozetřeným česnekem a na něm opékáme kostičky bílého pečiva dozlatova.
- 10Polévku servírujeme v nahřátých talířích. Přidáme krutonky a zasypeme parmezánem nebo sýrem podobného typu.
- 11Nakonec ozdobíme snítkou čerstvé petrželky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.