Polévka s husími játry
120 min.
Ingredience
- 500gramůKosti hovězí řídké
- 1kilogramHovězí žebra
- 5litrůVoda pitná
- 200gramůMrkev kořen
- 200gramůCeler řapíkatý
- 200gramůPetržel kořen
- 2kusyOkurky nakládané
- 3kusyVejce slepičí
- 300gramůJátra husí
- 200gramůKokosové mléko
- 30gramůPetržel - nať
- 2lžíceMed včelí
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1016 kcal
Bílkoviny
67 g
Tuky
73 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
11 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Mrkev, celer, petržel oškrábeme, omyjeme, nakrájíme na kolečka a celer na kousky a necháme zatím ve vodě.
- 2Játra omyjeme, osušíme, nakrájíme na malé kousky a na suché pánvi opečeme z obou stran. Potom je dáme do polévkové misky a zalijeme vývarem.
- 3Hovězí kostí spolu s masem důkladně omyjeme, položíme do velkého hrnce, zalijeme studenou vodou a povaříme na vývar přibližně 60 minut. Do hrnce přidáme připravenou zeleninu, kterou povaříme asi 30 minut doměkka a stáhneme z ohně.
- 4Hotový vývar scedíme, hrnec s vývarem vrátíme na sporák, hned do něj vlijeme okurkový nálev (asi o,5l), přidáme nastrouhanou kyselou okurku a polévku přivedeme k varu, pomalu za stálého mícháni přiléváme rozšlehaná vejce s kokosovým mlékem. Nakonec polévku dochutíme solí, pepřem, medem, posypeme nasekanou petrželovou natí, zamícháme a stáhneme ze sporáku. Pod poklici necháme odpočinout, potom porcujeme na hluboké talíře, přidáme husí játra a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.