Polévka s jehněčím masem
115 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 3lžíceOlej rostlinný
- 800gramůJehněčí kýta
- 2lžičkyHořčičné semínko
- 1lžičkaKmín celý
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 750mililitrůVývar z hovězích kostí
- 150mililitrůZakysaná smetana
- 750gramůKapusta růžičková
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
759 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
51 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
9 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou a omytou kýtu nakrájíme na kostky. Maso po všech stranách opečeme na rozehřátém oleji, přidáme oloupanou, nasekanou cibuli a česnek. Opékáme ještě 5 minut. Vmícháme hořčičné semínko, kmín, osolíme, opepříme a zalijeme vývarem. Vaříme zvolna pod pokličkou asi 80 minut.
- 2Růžičkovou kapustu omyjeme a očistíme, přidáme do polévky a na mírném ohni vaříme ještě 15 minut.
- 3Do zakysané smetany vmícháme sůl, pepř a nasekaný kopr. Polévku podáváme s kopečkem koprové smetany.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.