Polévka s jehněčím masem a rýží
40 min.
Ingredience
- 150gramůJehněčí maso
- 50gramůRýže loupaná
- 1kusPórek
- 1lžičkaOcet rýžový
- 1kusŽampiony čerstvé
- 1špetkaSůl
- 2lžičkyOmáčka sójová
- 1stroužekČesnek
- 850mililitrůVývar jehněčí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
349 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
13 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Maso řádně očistíme, tuk odřízneme, maso pokrájíme na tenké nudličky a odložíme stranou. V mírně osolené vodě uvaříme rýži 10-15 minut doměkka, scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a dáme stranou.
- 2Do hrnce vlijeme vývar z jehněčího masa, přivedeme k varu, přidáme jehněčí maso, pórek nakrájený na kolečka, česnek pokrájený na tenké plátky, sójovou omáčku, rýžový ocet a vše vaříme na mírném ohni přikryté 10 minut.
- 3Následně vmícháme do polévky rýži, houby nakrájené na tenké plátky, společně povaříme 3 minuty.
- 4Odstavíme z ohně, rozdělíme do nahřátých misek a ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.