Polévka s jehněčím masem a rýží

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
349 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
13 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso řádně očistíme, tuk odřízneme, maso pokrájíme na tenké nudličky a odložíme stranou. V mírně osolené vodě uvaříme rýži 10-15 minut doměkka, scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a dáme stranou.
  • 2
    Do hrnce vlijeme vývar z jehněčího masa, přivedeme k varu, přidáme jehněčí maso, pórek nakrájený na kolečka, česnek pokrájený na tenké plátky, sójovou omáčku, rýžový ocet a vše vaříme na mírném ohni přikryté 10 minut.
  • 3
    Následně vmícháme do polévky rýži, houby nakrájené na tenké plátky, společně povaříme 3 minuty.
  • 4
    Odstavíme z ohně, rozdělíme do nahřátých misek a ihned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.