Polévka s krevetami a chřestem
25 min.
Ingredience
- 1litrVývar drůbeží
- 300gramůChřest zelený
- 200gramůKrevety tygří - loupané
- 3kusyCibule
- 20mililitrůOlej rostlinný
- 20gramůMouka kukuřičná
- 40mililitrůVoda pitná
- 40mililitrůOmáčka rybí
- 10gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 1kusVejce slepičí
- 30gramůPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
472 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
13 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Drůbeží vývar přivedeme k varu, chřest zatím opereme a rozkrojíme napůl, vhodíme do vývaru a 5 minut povaříme. Vyjmeme děrovanou naběračkou a odložíme na talíř.
- 2Ve woku rozpálíme olej a zpěníme cibuli nadrobno, přihodíme chřest, očištěné krevety, krátce orestujeme, zalijeme vývarem z chřestu a polévku 3 minuty povaříme. Z mouky a vody vymícháme v misce hladkou kaši, kterou vmícháme do odstavené polévky a promícháme. Polévku zahříváme na mírném ohni a mícháme, dokud nezhoustne. Přimícháme rybí omáčku, osolíme a opepříme. Nakonec do polévky vlijeme rozšlehané vejce z výšky, aby se v polévce vytvořila vlákna. Podáváme s nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.