Polévka s kukuřicí a čočkou
35 min.
Ingredience
- 25gramůČočka jedlá
- 1litrVývar zeleninový
- 1lžičkaZázvor celý
- 1lžičkaCukr krupice
- 330gramůKukuřice cukrová nakládaná
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceSolamyl
- 1lžičkaOlej sezamový
- 3lžíceSherry brandy
- 2lžičkyOmáčka sójová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
259 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
7 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V cedníku čočku řádně propláchneme. Zeleninový vývar spolu s čočkou, nakrájeným zázvorem, sójovou omáčkou a cukrem přivedeme k varu. Vaříme 10 minut bez přikrytí. Sbíráme pěnu tvořící se na povrchu. Oheň poté zmírníme, hrnec přikryjeme a pozvolna vaříme 15 minut.
- 2V sherry rozmícháme škrobovou moučku na kaši, za stálého míchání vlijeme do polévky, přidáme kukuřici i s nálevem a povaříme ještě 2 minuty.
- 3V sezamovém oleji rozmícháme bílek, směs pomalu vmícháme do polévky. Polévku odstavíme a zamícháme. Bílek utvoří v polévce silnější nudličky. Dle chuti osolíme a opepříme.
- 4Hotovou polévku rozdělíme do misek, ozdobíme na kolečka nakrájenou jarní cibulkou a na kolečka nakrájenými chilli papričkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.