Polévka s kukuřicí a čočkou

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
259 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
7 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V cedníku čočku řádně propláchneme. Zeleninový vývar spolu s čočkou, nakrájeným zázvorem, sójovou omáčkou a cukrem přivedeme k varu. Vaříme 10 minut bez přikrytí. Sbíráme pěnu tvořící se na povrchu. Oheň poté zmírníme, hrnec přikryjeme a pozvolna vaříme 15 minut.
  • 2
    V sherry rozmícháme škrobovou moučku na kaši, za stálého míchání vlijeme do polévky, přidáme kukuřici i s nálevem a povaříme ještě 2 minuty.
  • 3
    V sezamovém oleji rozmícháme bílek, směs pomalu vmícháme do polévky. Polévku odstavíme a zamícháme. Bílek utvoří v polévce silnější nudličky. Dle chuti osolíme a opepříme.
  • 4
    Hotovou polévku rozdělíme do misek, ozdobíme na kolečka nakrájenou jarní cibulkou a na kolečka nakrájenými chilli papričkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.