Polévka s kysanou smetanou, bramborami a vejci
45 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
- 1,8decilitryVoda pitná
- 0,5lžíceSůl
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 3kusyVejce slepičí
- 1lžíceKopr čerstvý
- 0,5lžíceKerblík
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2,5decilitrySmetana zakysaná 14%
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
115 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
4 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
284 mg
Postup přípravy
- 1Oloupeme a omyjeme brambory, pokrájíme je na kostky, dáme do hrnce s 1.4 dl vody, solí, kmínem a uvaříme doměkka. Vaříme asi 20 minut.
- 2Vejce dáme do rendlíku. Zalijeme 2-4 dl vody a vaříme je natvrdo 9-12 minut. Vychladlá vejce oloupeme a pokrájíme na kostky. Omyjeme kopr s kerblíkem a drobně bylinky pokrájíme. Do misky dáme 2.5 dl zakysané smetany, 2 lžíce hladké mouky a směs rozmixujeme dohladka.
- 3Když jsou brambory měkké, přimícháme smetanu s moukou a pomalu, za častého míchání ji vaříme ještě 2-3 minuty. Přidáme vajíčka, bylinky, necháme přejít varem, podle chuti dosolíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.