Polévka s kysanou smetanou, bramborami a vejci

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
115 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
4 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
284 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupeme a omyjeme brambory, pokrájíme je na kostky, dáme do hrnce s 1.4 dl vody, solí, kmínem a uvaříme doměkka. Vaříme asi 20 minut.
  • 2
    Vejce dáme do rendlíku. Zalijeme 2-4 dl vody a vaříme je natvrdo 9-12 minut. Vychladlá vejce oloupeme a pokrájíme na kostky. Omyjeme kopr s kerblíkem a drobně bylinky pokrájíme. Do misky dáme 2.5 dl zakysané smetany, 2 lžíce hladké mouky a směs rozmixujeme dohladka.
  • 3
    Když jsou brambory měkké, přimícháme smetanu s moukou a pomalu, za častého míchání ji vaříme ještě 2-3 minuty. Přidáme vajíčka, bylinky, necháme přejít varem, podle chuti dosolíme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.