Polévka s masovými knedlíčky
50 min.
Ingredience
- 160mililitrůVíno bílé
- 1800mililitrůVývar z hovězích kostí
- 400gramůVepřový ořez
- 30gramůSůl
- 5gramůMuškátový květ
- 200gramůPórek
- 20gramůGlutasol
- 5gramůPepř černý mletý
- 10gramůPetržel - nať
- 120gramůVejce slepičí
- 100gramůMrkev kořen
- 100gramůSolamyl
- 60gramůOmáčka sójová
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
207 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
9 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
937 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vepřové maso opláchneme a jemně umeleme. Přidáme sůl, polovinu vína, muškátový květ, sójovou omáčku, solamyl a vejce. Vše dobře promícháme a z hmoty tvoříme kuličky, které vaříme ve vývaru spolu s jemně nakrájenou mrkví a pórkem.
- 2Vývar ochutíme zbylým vínem, glutasolem a mletým pepřem. Vše ještě krátce povaříme.
- 3Při podávání do každé porce vkládáme omytou a jemně nakrájenou petrželovou nať.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.