Polévka s morkovými knedlíčky

28 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
458 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
31 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
343 mg
Cukr
512 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Morek odblaníme, rozmačkáme a prolisujeme. V misce jej utřeme s vejcem, solí a muškátem do pěny, přidáme nasekanou petrželovou nať, změklé a prolisované žemle a tolik strouhanky, abychom mohli tvarovat malé knedlíčky.
  • 2
    Jeden knedlíček dáme uvařit na zkoušku - pokud je měkký, přidáme strouhanku, pokud je tuhý, vmícháme do hmoty trochu mléka nebo másla. Knedlíčky vaříme v osolené vodě 6-8 minut.
  • 3
    Morkové knedlíčky jsou vhodné do hovězí i zapražené polévky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.