Polévka s morkovými knedlíčky
28 min.
Ingredience
- 1špetkaMuškátový květ
- 1litrVývar z hovězích kostí
- 100gramůMorek
- 4lžíceStrouhanka
- 10gramůPetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 1kusVejce slepičí
- 3kusyŽemle tuková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
458 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
31 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
343 mg
Cukr
512 mg
Postup přípravy
- 1Morek odblaníme, rozmačkáme a prolisujeme. V misce jej utřeme s vejcem, solí a muškátem do pěny, přidáme nasekanou petrželovou nať, změklé a prolisované žemle a tolik strouhanky, abychom mohli tvarovat malé knedlíčky.
- 2Jeden knedlíček dáme uvařit na zkoušku - pokud je měkký, přidáme strouhanku, pokud je tuhý, vmícháme do hmoty trochu mléka nebo másla. Knedlíčky vaříme v osolené vodě 6-8 minut.
- 3Morkové knedlíčky jsou vhodné do hovězí i zapražené polévky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.