Polévka s mrkví, fenyklem a tymiánem
45 min.
Ingredience
- 350gramůCibule
- 350gramůPórek
- 2stroužkyČesnek
- 4kusyMrkev kořen
- 1kusFenykl sladký - hlíza
- 1litrVývar drůbeží
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaOlej rostlinný
- 0,25lžičkaFenykl obecný
- 0,5lžičkaTymián sušený
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
624 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
9 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
12 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou, nasekanou cibuli spolu s očištěným, nakrájeným pórkem, fenyklovými semínky a tymiánem zvolna osmahneme v kastrolu s kapkou oleje. Když se koření rozvoní, přidáme očištěnou, na kostky nakrájenou mrkev a fenykl. Několik minut restujeme, přilijeme netučný vývar, osolíme a opepříme. Vaříme do změknutí zeleniny, podle potřeby můžeme přilít trochu vody.
- 2Polévku nalijeme do misek a ozdobíme nakrájenou natí z fenyklu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.