Polévka s mušlemi na víně
55 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 170mililitrůVíno bílé
- 3kusyRajčata
- 40mililitrůOlej olivový
- 2kusyCeler bulvový
- 3lžícePetržel - nať
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1,5kilogramyMušle slávky
- 2stroužkyČesnek
- 1kusŠalotka
- 1kusBrambory rané
- 200gramůJogurt bílý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
384 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
14 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Mušle očistíme a pět minut povaříme přikryté na víně. Ty, co se neotevřou, vyhodíme. Tekutinu scedíme a uschováme. Mušle vyloupeme.
- 2Na oleji osmažíme nasekanou cibuli, dva prolisované stroužky česneku, pokrájený celer a nasekanou šalotku. Přidáme vyloupané mušle, vývar, kostičky brambor a kostičky oloupaných rajčat. Vaříme je pomalu dvacet pět minut. Vmícháme petrželku, pepř.
- 3Pokrm podáváme okamžitě s několika lžicemi jogurtu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.