Polévka s nočky

60 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
633 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
11 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme si těsto. Tři lžíce vody rozšleháme s vejci, přidáme mouku a vypracujeme hladké těsto. Prohněteme, přikryjeme navlhčeným ubrouskem a necháme půl hodiny odpočinout.
  • 2
    Následně těsto rozválíme na placku 1,5 cm vysokou. Rozkrájíme ji na 12 čtverců o straně 7 cm. Mírně poprášíme moukou.
  • 3
    V misce smícháme garnáty, 2 stroužky utřeného česneku, kořen koriandru, mletý pepř a sůl. Směs klademe lžičkou na připravené plátky těsta. Z těsta vytvoříme taštičky a ty zabalíme spojením rohů těsta.
  • 4
    Na pánvi rozpálíme olej a zprudka na něm osmažíme zbylé 4 stroužky česneku. Ty pak po usmažení vyhodíme, ale olej si ponecháme.
  • 5
    V hrnci pro přípravu těstovin přivedeme vodu k varu. Opatrně vkládáme nočky „won ton“ a vaříme na mírném ohni asi 5 minut. Po vyjmutí z hrnce dáme nočky do pařáku s teplou vodou, aby nevychladly.
  • 6
    Na pánvi wok povaříme kuřecí nebo zeleninový vývar. Přidáme sójovou omáčku a čínské zelí (nebo nasekané špenátové listy) a několik minut zvolna povaříme.
  • 7
    Do jídelních misek nasypeme fazolové klíčky, nočky „won ton“ a vše zalijeme horkou omáčkou. Posypeme naťovou cibulkou, celým pepřem a nakonec zalijeme česnekovým olejem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.