Polévka s nočky
60 min.
Ingredience
- 2lžičkyOlej rostlinný
- 3kusyCibule
- 100gramůZelí čínské
- 100gramůFazolové klíčky
- 6stroužkůČesnek
- 2lžičkyOmáčka sójová
- 1litrVývar drůbeží
- 1lžičkaPepř bílý
- 300gramůGarnát obecný
- 1kusVejce slepičí
- 125gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžičkaSůl
- 3litryVoda pitná
- 1lžičkaPepř černý celý
- 1kusKoriandr celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
633 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
11 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si těsto. Tři lžíce vody rozšleháme s vejci, přidáme mouku a vypracujeme hladké těsto. Prohněteme, přikryjeme navlhčeným ubrouskem a necháme půl hodiny odpočinout.
- 2Následně těsto rozválíme na placku 1,5 cm vysokou. Rozkrájíme ji na 12 čtverců o straně 7 cm. Mírně poprášíme moukou.
- 3V misce smícháme garnáty, 2 stroužky utřeného česneku, kořen koriandru, mletý pepř a sůl. Směs klademe lžičkou na připravené plátky těsta. Z těsta vytvoříme taštičky a ty zabalíme spojením rohů těsta.
- 4Na pánvi rozpálíme olej a zprudka na něm osmažíme zbylé 4 stroužky česneku. Ty pak po usmažení vyhodíme, ale olej si ponecháme.
- 5V hrnci pro přípravu těstovin přivedeme vodu k varu. Opatrně vkládáme nočky „won ton“ a vaříme na mírném ohni asi 5 minut. Po vyjmutí z hrnce dáme nočky do pařáku s teplou vodou, aby nevychladly.
- 6Na pánvi wok povaříme kuřecí nebo zeleninový vývar. Přidáme sójovou omáčku a čínské zelí (nebo nasekané špenátové listy) a několik minut zvolna povaříme.
- 7Do jídelních misek nasypeme fazolové klíčky, nočky „won ton“ a vše zalijeme horkou omáčkou. Posypeme naťovou cibulkou, celým pepřem a nakonec zalijeme česnekovým olejem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.