Polévka s nudlemi a hovězím masem
50 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí libové
- 300gramůSalát ledový
- 300gramůNudle čínské vaječné
- 6kusůŠalotka
- 40gramůCitronová tráva
- 1,4litryHovězí vývar základní
- 2lžičkyKrevetová pasta
- 4lžíceOlej sezamový
- 1,5lžičkyChilli omáčka
- 10kusůCibulka jarní
- 50gramůKoriandr čerstvý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 300gramůHrachové lusky
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 800gramůVývar telecí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
643 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
16 g
Sacharidy
117 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Pod proudem studené vody omyjeme hovězí maso, osušíme je a pokrájíme na nudličky silné maximálně 5 milimetrů. Cibule šalotky zbavíme slupek a pokrájíme je na drobné kostičky. Opláchneme citronovou trávu a její vnější listy, které by mohly být v pokrmu tvrdé odstraníme. Všechny stonky trávy rozkrájíme na tři kusy.
- 2Do připraveného woku vlijeme olej, vložíme do něj nakrájené hovězí maso a krevetovou pastu. Dál vsypeme nasekanou citronovou trávu a pokrájenou šalotku, orestujeme a přelijeme telecím fondem a masovým vývarem.
- 3Zamícháme ještě rajský protlak a chilli omáčku. Osolíme, opepříme a vaříme asi 15 minut. Pak vyndáme citronovou trávu.
- 4Umyjeme cukrové lusky, rozpůlíme je. Očistíme jarní cibulky, z dolní světlé části nakrájíme tenké asi 2 milimetrové proužky, z nati kroužky široké asi 3 milimetry. Listy ledového salátu pod tekoucí vodou omyjeme, vytřepeme z nich vodu a nakrájíme na proužky široké maximálně 5 milimetrů.
- 5Opláchneme koriandr, otřepeme z něj přebytečnou vodu, jeho lístky otrháme, nasekáme nadrobno a promícháme s kroužky z cibulové natě. Odložíme směs stranou.
- 6Ve větším hrnci uvaříme vodu a připravíme v něm nudle podle návodu uvedeném na jejich obalu.
- 7Do polévky ve woku vložíme cibulové proužky a cukrové lusky a vaříme asi 3 minuty. Podle chuti osolíme a opepříme. Přidáme ještě ledový salát, teď už ale nevaříme a necháme jenom mírně ohřát. Předem nahřejeme misky a do nich vléváme polévku. Nakonec každou misku zasypeme směsí koriandru a cibulkové natě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.