Polévka s plněným kuřetem
160 min.
Ingredience
- 180gramůLepkavá rýže
- 4kusyKořen hrachoru
- 40gramůŽenšen
- 20gramůČesnek
- 16gramůCicimek
- 20gramůCibulka jarní
- 12gramůSůl
- 0,3gramPepř černý mletý
- 1200gramůKuře
- 3litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
701 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
45 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
705 mg
Cukr
167 mg
Postup přípravy
- 1Kuchyňsky očištěný mléčný hrachor namáčíme 2 hodiny ve vodě. Po 2 hodinách hrachor v této vodě přivedeme k varu a dalších 40 minut ho vaříme na mírnějším ohni. Po 40 minutách vývar s hrachorem slijeme a vývar odložíme pro další použití.
- 2Rýži namočíme na 2 hodiny do studené vody a po této době ji necháme na sítku okapat. Česnek, cibulku a cicimek kuchyňsky očistíme a nasekáme nadrobno. Čerstvý ženšen očistíme a odřízneme z něj vrchní část a nasekáme ho na drobné kousky. Kuře očistíme, spodním otvorem vyjmeme z kuřete tuk a propláchneme je pod tekoucí vodou. Okapanou rýži smícháme s nasekaným česnekem, cibulkou, ženšenem a cicimkem. Touto směsí naplníme vnitřek kuřete a překřížením spodních stehen zajistíme, že náplň z kuřete nevypadne. Takto naplněná kuřata vložíme do vroucího vývaru z mléčného hrachoru a vaříme nejprve 20 minut na prudkém ohni. Po 20 minutách oheň zmírníme, a vaříme kuře dalších 50 minut, dokud kuřecí maso nezbělá. Polévku podáváme horkou, ozdobenou cibulkou a dochucenou solí a mletým černým pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.