Polévka s plněným kuřetem

160 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
701 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
45 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
705 mg
Cukr
167 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuchyňsky očištěný mléčný hrachor namáčíme 2 hodiny ve vodě. Po 2 hodinách hrachor v této vodě přivedeme k varu a dalších 40 minut ho vaříme na mírnějším ohni. Po 40 minutách vývar s hrachorem slijeme a vývar odložíme pro další použití.
  • 2
    Rýži namočíme na 2 hodiny do studené vody a po této době ji necháme na sítku okapat. Česnek, cibulku a cicimek kuchyňsky očistíme a nasekáme nadrobno. Čerstvý ženšen očistíme a odřízneme z něj vrchní část a nasekáme ho na drobné kousky. Kuře očistíme, spodním otvorem vyjmeme z kuřete tuk a propláchneme je pod tekoucí vodou. Okapanou rýži smícháme s nasekaným česnekem, cibulkou, ženšenem a cicimkem. Touto směsí naplníme vnitřek kuřete a překřížením spodních stehen zajistíme, že náplň z kuřete nevypadne. Takto naplněná kuřata vložíme do vroucího vývaru z mléčného hrachoru a vaříme nejprve 20 minut na prudkém ohni. Po 20 minutách oheň zmírníme, a vaříme kuře dalších 50 minut, dokud kuřecí maso nezbělá. Polévku podáváme horkou, ozdobenou cibulkou a dochucenou solí a mletým černým pepřem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.