Polévka s rýžovými plátky a hovězím masem

107 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
688 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
9 g
Sacharidy
110 g
Vláknina
92 mg
Cukr
176 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Česnek a cibulku oloupeme, polovinu cibulky nakrájíme na proužky, zbytek cibulky a česnek nasekáme nadrobno.
  • 2
    Hovězí maso propláchneme pod tekoucí vodou a dáme vařit do vroucí vody na 30 minut. Po této době přisypeme do vývaru nasekanou cibulku a česnek a vaříme dalších 30 minut. Po hodině vaření, když je maso měkké, vývar odstavíme z ohně, scedíme ho přes utěrku a maso natrháme nebo nakrájíme po vláknech.
  • 3
    Válečky rýžového těsta rozvineme a nakrájíme je úhlopříčně na tenké plátky, dlouhé asi 4cm. Papriku nakájíme na proužky. Z vejce připravíme omeletu, kterou nakrájíme na kosočtverečky. Do vroucího hovězího vývaru dáme plátky rýžového těsta. Když plátky vyplavou na povrch, okořeníme vývar sójovou omáčkou a solí, dále přidáme do vývaru sekanou cibulku a znovu povaříme.
  • 4
    Polévku podáváme horkou, ozdobenou kousky masa, omeletovými kousky a červenou paprikou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.