Polévka s rýžovými plátky a hovězím masem
107 min.
Ingredience
- 600gramůTěstovinová rýže
- 300gramůHovězí kližka
- 1,6litryVoda pitná
- 4gramyCibulka jarní
- 1,4gramyČesnek
- Omáčka
- 3mililitryOmáčka sójová
- 4gramyCibulka jarní
- 1,4gramyČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 6mililitrůOmáčka sojová světlá
- 6gramůSůl
- 1kusVejce slepičí
- 1gramPaprika červená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
688 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
9 g
Sacharidy
110 g
Vláknina
92 mg
Cukr
176 mg
Postup přípravy
- 1Česnek a cibulku oloupeme, polovinu cibulky nakrájíme na proužky, zbytek cibulky a česnek nasekáme nadrobno.
- 2Hovězí maso propláchneme pod tekoucí vodou a dáme vařit do vroucí vody na 30 minut. Po této době přisypeme do vývaru nasekanou cibulku a česnek a vaříme dalších 30 minut. Po hodině vaření, když je maso měkké, vývar odstavíme z ohně, scedíme ho přes utěrku a maso natrháme nebo nakrájíme po vláknech.
- 3Válečky rýžového těsta rozvineme a nakrájíme je úhlopříčně na tenké plátky, dlouhé asi 4cm. Papriku nakájíme na proužky. Z vejce připravíme omeletu, kterou nakrájíme na kosočtverečky. Do vroucího hovězího vývaru dáme plátky rýžového těsta. Když plátky vyplavou na povrch, okořeníme vývar sójovou omáčkou a solí, dále přidáme do vývaru sekanou cibulku a znovu povaříme.
- 4Polévku podáváme horkou, ozdobenou kousky masa, omeletovými kousky a červenou paprikou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.