Polévka s těstovinami a čočkou
80 min.
Ingredience
- 3stroužkyČesnek
- 1kusCibule
- 1špetkaBazalka
- 175gramůČočka jedlá
- 1000mililitrůVoda pitná
- 45mililitrůOlej olivový
- 25gramůMáslo čerstvé
- 2kusyCeler řapíkatý
- 30mililitrůRajčatová pasta
- 1750mililitrůVývar zeleninový
- 1špetkaMajoránka
- 1špetkaTymián sušený
- 50gramůTěstoviny Rigatoni
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
631 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
28 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
19 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Čočku společně s rozmačkaným stroužkem česneku vložíme do kastrolu, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Vaříme přibližně 20 minut, aby čočka měkla. Poté slijeme a čočku propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 2Na rozehřátý olej smíchaný s polovinou udaného množství másla vložíme nakrájený celer a cibuli a necháme vařit.
- 3Když je zelenina už měkká, přidáme pastu ze sušených rajčat, čočku a zalijeme vývarem. Ochutíme solí, pepřem, majoránkou, bazalkou a tymiánem a vaříme přibližně 30 minut.
- 4Poté vložíme do vývaru těstoviny a necháme ještě vařit 7 minut. Občas promícháme, aby se těstoviny neslepily.
- 5Ke konci vaření dáme do vývaru rozpustit zbylé máslo. Polévku dochutíme a můžeme servírovat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.