Polévka s těstovinami a čočkou

80 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
631 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
28 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
19 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čočku společně s rozmačkaným stroužkem česneku vložíme do kastrolu, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Vaříme přibližně 20 minut, aby čočka měkla. Poté slijeme a čočku propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  • 2
    Na rozehřátý olej smíchaný s polovinou udaného množství másla vložíme nakrájený celer a cibuli a necháme vařit.
  • 3
    Když je zelenina už měkká, přidáme pastu ze sušených rajčat, čočku a zalijeme vývarem. Ochutíme solí, pepřem, majoránkou, bazalkou a tymiánem a vaříme přibližně 30 minut.
  • 4
    Poté vložíme do vývaru těstoviny a necháme ještě vařit 7 minut. Občas promícháme, aby se těstoviny neslepily.
  • 5
    Ke konci vaření dáme do vývaru rozpustit zbylé máslo. Polévku dochutíme a můžeme servírovat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.