Polévka s uzenou treskou
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 5gramůSůl
- 70gramůMáslo čerstvé
- 1kusCeler řapíkatý
- 250gramůBrambory
- 5gramůPepř černý mletý
- 350gramůTreska aljašská
- 300mililitrůMléko polotučné
- 60gramůMrkev kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
295 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
17 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozehřejem máslo, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a celer na kostičky a za častého míchání opékáme cca 5 minut, dokud zelenina nezměkne. Zelenina nesmí změnit barvu.
- 2Přidáme brambory a mrkev nakrájené na kostičky. Přilijeme vodu. Osolíme a opepříme. Obsah přivedeme k varu, snížíme teplotu a pozvolna vaříme 10 minut, dokud zelenina nezměkne. Přidáme maso z tresky a vaříme dalších 10 minut.
- 3Zvolna přilijeme mléko a prohřejeme. Polévku dochutíme solí a pepřem a podáváme horkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.