Polévka s vaječnou zavářkou
20 min.
Ingredience
- 1lžičkaOlej rostlinný
- 2lžíceVoda pitná
- 2lžíceSolamyl
- 1lžičkaVíno bílé
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1lžícePetržel - nať
- 1kusVejce slepičí
- 750mililitrůVývar drůbeží
- 0,25lžičkaSůl
- 0,25lžičkaGlutasol
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
255 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
6 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
42 mg
Cukr
119 mg
Postup přípravy
- 1Vejce a olej rozšleháme. V druhé misce ušleháme Solamyl, víno a vodu na hustou hmotu.
- 2V hrnci zahřejeme vývar, přidáme ocet a sůl. Přivedeme téměř k varu, hmotu z moučky znovu promícháme a pomalu vlijeme do polévky. Povaříme za stálého míchání 2 minuty. Ochutíme glutasolem a odstavíme. Nyní vlijeme krouživým pohybem rozšlehané vejce a dvakrát prošlehneme metličkou, aby se zavářka rozpadla na nadýchané kousky.
- 3Podáváme ozdobené zelenou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.