Polévka s vaječnou zavářkou

20 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
255 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
6 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
42 mg
Cukr
119 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce a olej rozšleháme. V druhé misce ušleháme Solamyl, víno a vodu na hustou hmotu.
  • 2
    V hrnci zahřejeme vývar, přidáme ocet a sůl. Přivedeme téměř k varu, hmotu z moučky znovu promícháme a pomalu vlijeme do polévky. Povaříme za stálého míchání 2 minuty. Ochutíme glutasolem a odstavíme. Nyní vlijeme krouživým pohybem rozšlehané vejce a dvakrát prošlehneme metličkou, aby se zavářka rozpadla na nadýchané kousky.
  • 3
    Podáváme ozdobené zelenou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.