Polévka s vepřovými knedlíčky

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
363 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
23 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zelí scedíme a trochu pokrájíme, květák rozebereme na malé růžičky, kedlubnu nakrájíme na kostičky, mrkev a celer na nudličky, vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Povaříme asi 15 minut a vývar scedíme.
  • 2
    V misce smícháme vepřové mleté maso, vařenou rýži, vejce a vypracujeme těstíčko, ze kterého tvoříme malé knedlíčky. Ty zavařujeme ve vývaru asi 10 minut. Scezenou zeleninu přidáme ke knedlíčkům do vývaru, papriku bez jádřince pokrájíme na slabé nudličky, oloupaná rajčata na kostičky, vložíme do polévky a ještě pár minut povaříme. Dochutíme polévkovým kořením, citronovou šťávou a můžeme podávat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.