Polévka s vepřovými knedlíčky
50 min.
Ingredience
- 400gramůVepřové maso mleté
- 1kusVejce slepičí
- 100gramůRýže dušená
- 1200mililitrůVoda pitná
- 200gramůZelí kysané
- 100gramůKvěták
- 100gramůKedlubna
- 100gramůMrkev kořen
- 100gramůCeler bulvový
- 80gramůPaprika červená
- 100gramůRajčata
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 5mililitrůPolévkové koření
- 3mililitryCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
363 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
23 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Zelí scedíme a trochu pokrájíme, květák rozebereme na malé růžičky, kedlubnu nakrájíme na kostičky, mrkev a celer na nudličky, vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Povaříme asi 15 minut a vývar scedíme.
- 2V misce smícháme vepřové mleté maso, vařenou rýži, vejce a vypracujeme těstíčko, ze kterého tvoříme malé knedlíčky. Ty zavařujeme ve vývaru asi 10 minut. Scezenou zeleninu přidáme ke knedlíčkům do vývaru, papriku bez jádřince pokrájíme na slabé nudličky, oloupaná rajčata na kostičky, vložíme do polévky a ještě pár minut povaříme. Dochutíme polévkovým kořením, citronovou šťávou a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.