Polévka Šči z hovězího masa
160 min.
Ingredience
- 700gramůHovězí maso zadní
- 400gramůZelí kysané
- 100gramůCeler bulvový
- 3kusyMrkev kořen
- 2kusyPetržel kořen
- 2kusyCibule
- 80gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 2litryVoda pitná
- 2lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
328 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
17 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou zeleninu a cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.
- 2Vodu osolíme a přivedeme k varu. Když začne vřít, vložíme do ní hovězí maso vcelku, pokrájenou zeleninu, opepříme a přidáme papriku.
- 3Kysané zelí scedíme, rukou trochu vyždímáme, abychom se zbavili přebytečné tekutiny, a zelí trochu pokrájíme. Přidáme do hrnce a přivedeme k varu. Stáhneme plamen, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni vaříme 2 hodiny.
- 4Z uvařené polévky vyndáme maso, které nakrájíme na kousky a vrátíme zpět.
- 5Přidáme rajčatový protlak a těsně před podáváním zjemníme máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.