Polévka se slaninou
35 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžícePetržel - nať
- 2litryVývar slepičí
- 155gramůHrášek
- 1špetkaSůl
- 1kusCibule
- 250gramůRýže Arborio
- 50gramůMáslo čerstvé
- 4kusySlanina vepřová
- 1kusCeler řapíkatý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2211 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
191 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Slaninu a celer nakrájíme na plátky, cibuli najemno a asi 5min orestujeme na rozpáleném másle.
- 2Přilijeme vývar, přidáme hrášek a asi 5min povaříme. Poté přidáme těstovinou rýži a vaříme dalších cca 5min až těstoviny změknou.
- 3Ochutíme nakrájenou petrželkou, solí a pepřem a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.